Η υπομονή ενός γράμματος

Γράφει ο Γιώργος Πατσιλίβας

Γράμμα αγάπης

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πολλά χρόνια πριν, η Χριστίνα (ετών 19) έγραψε και έστειλε ένα ακόμα γράμμα στον Κωνσταντίνο (ετών 18)… Αλληλογραφούσαν διότι η ζωή τούς είχε φέρει σε απόσταση και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας, κινητά, ίντερνετ κλπ. δεν υπήρχαν τότε…

Το γράμμα προσπαθούσε να μιλήσει στην καρδιά του νεαρού χρησιμοποιώντας μια γλώσσα απλή και κατανοητή, με λέξεις και προτάσεις «γεια σου», «τι κάνεις», «μου λείπεις», «σε αγαπώ πολύ». Αποτελούσε απάντηση της Χριστίνας σε ένα προηγούμενο του Κωνσταντίνου που της είχε στείλει λίγες μέρες νωρίτερα.

Αυτή τη φορά όμως η κοπέλα είχε την ιδέα να μην το στείλει με το συνηθισμένο τρόπο, δηλαδή μέσα σε φάκελο με τα στοιχεία του αποστολέα εξωτερικά, αλλά σε ένα άδειο τετράδιο 100 φύλλων, αποτυπωμένο περίπου στο μέσο του, θέλοντας έτσι να του κάνει έκπληξη! Τον τρόπο που έστειλε το τετράδιο δεν τον γνωρίζω, φρόντισε όμως να κρατήσει μυστική την ταυτότητά της ως αποστολέας. Μετά από δύο μέρες ο Κωνσταντίνος έλαβε το τετράδιο. Ήταν όμορφο, του άρεσε πολύ το εξώφυλλο που απεικόνιζε ένα υπέροχο αυτοκίνητο βγαλμένο από το μέλλον… Δεν κατάφερε να καταλάβει ποιος του το έστειλε, παρ’ όλα αυτά το δέχτηκε με χαρά!

Αυτό που περίμενε όμως από την αγαπημένη του Χριστίνα, το γράμμα που ανέμενε από εκείνη δεν ερχόταν και πίστευε μέρα με τη μέρα πως ατόνιζε η μεταξύ τους όμορφη επικοινωνία, την ίδια όμως ανησυχία είχε και η νεαρή κοπέλα που απάντηση δεν έπαιρνε στο δικό της γράμμα. Δεν έστειλε όμως άλλο γιατί είχε δώσει μια δέσμευση στο κείμενό της: «όταν δεις αυτό το γράμμα γράψε μου πίσω». Ο Κωνσταντίνος όμως επειδή του άρεσε υπερβολικά το τετράδιο, δεν το χρησιμοποιούσε και απλά το είχε στη βιβλιοθήκη του και το χάζευε περιστασιακά, με την απορία του για την ταυτότητα του αποστολέα να περιφέρεται…

Περνώντας ο καιρός και κατόπιν διαφόρων συγκυριών, άρχισε να το χρησιμοποιεί και να σημειώνει! Έτρεχε ο χρόνος, η ζωή των δύο νέων συνεχιζόταν, τα φύλλα κύλαγαν ένα προς ένα, το κρυμμένο γράμμα πλησίαζε η ώρα του να διαβαστεί… Στην πορεία αυτή η κοπέλα γνώρισε ένα παλικάρι, με το οποίο παντρεύτηκε, ο νέος πάλευε να φτιάξει το μέλλον του σε διάφορες εργασίες δίχως επιτυχία, λίγες χαρές και πολλές λύπες πέρναγαν σα φιλμ μπροστά τους ξεχνώντας εντελώς την -μεταξύ τους- αλληλογραφία. Ώσπου σε μια ανύποπτη στιγμή, μετά από την απώλεια ενός πολύ κοντινού του προσώπου, ο Κωνσταντίνος πιάνει στα χέρια του το αγαπημένο -αγνώστου προελεύσεως- τετράδιο με σκοπό να χαμογελάσει και να ξεφύγει ελάχιστα από τον πόνο του, έκανε μια κίνηση αυθόρμητη να το ξεφυλλίσει, ακόμα και τα κενά φύλλα, παρατηρώντας -επιτέλους- ότι υπήρχε κάτι κρυμμένο μέσα του, κάτι που περίμενε υπομονετικά να διαβαστεί πάρα πολύ καιρό!

Η χαρά του ήταν μεγάλη, η συγκίνηση του φανερή «δεν θα σε κουράσω ούτε θα σου πω πολλά πράγματα για μένα, απλώς μου έδωσες κάτι πολύ μικρό αλλά σημαντικό, κάτι που μου έδωσες εσύ Χριστίνα, κάτι που στη ζωή το λέμε ελπίδα, την χαμένη ελπίδα… Και θα αναρωτιέσαι τι έκανες και μου χάρισες αυτή την ελπίδα, εσύ, που δεν επικοινωνούμε πλέον εδώ και δώδεκα χρόνια!!!»

Δώδεκα χρόνια ένα γράμμα περίμενε, με υπομονή, με λαχτάρα, να διαβαστεί. Και ζητούσε κάτι, μία απάντηση, ένα «γεια σου τι κάνεις» όπως έγραφε τότε με τόσο απλό τρόπο, ένα «σ΄αγαπώ», «μου λείπεις»… Δώδεκα ολόκληρα χρόνια…

Η αγάπη και πάλι τους ένωσε, όχι ερωτική όπως πολλοί θα πίστευαν αλλά μιας άλλης, της νοσταλγίας των παιδικών τους χρόνων!!!

«Και όπως με έκανες να νιώσω ευτυχισμένος, εύχομαι να σε κάνει και αυτό, το δικό μου γράμμα, να νιώσεις ευτυχισμένη και ίσως να σε βοηθήσει να έχεις ένα ευχάριστο νέο». Η Χριστίνα μετά από δέκα μήνες απέκτησε το πρώτο της παιδί. Όπως του εξομολογήθηκε αργότερα, έπειτα από ανεπιτυχείς προσπάθειες ετών!

Γιώργος ΠατσιλίβαςΔείτε εδώ όλα τα άρθρα του…


facebook


Σχετικό άρθρο

 

Μαύρη Μαγεία: ενέργεια που έρχεται από έξω ή δύναμη που κρύβεται μέσα μας;

Advertisements

One thought on “Η υπομονή ενός γράμματος”

Πείτε τη γνώμη σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s