Μαγεία: δύναμη που έρχεται από έξω ή ενέργεια που κρύβεται μέσα μας;

Γράφει η Σπυριδούλα Πατσιλίβα

cebcceb1ceb3ceb5ceafceb1 Διαβάζοντας την ιστορία του Γιώργου Πατσιλίβα «Η υπομονή ενός γράμματος», άρχισα να κάνω σκέψεις. Σκέψεις και πολλές συνδέσεις. Έτσι κι αλλιώς η ζωή δεν έχει όρια και όλα συνδέονται μεταξύ τους. Ή τουλάχιστον μπορούν να συνδεθούν. Δεν υπάρχει κανόνας της ζωής που να απαγορεύει τις συνδέσεις.

H αναμονή για κάτι ευχάριστο ή πιο συγκεκριμένα γι’αυτό που επιθυμεί κανείς να συμβεί, μπορεί να είναι μαγεία. Κρύβει μεγάλη δύναμη. Δύναμη που μπορεί να  απελευθερώσει ή  να  δεσμεύσει. Προσπαθώ να καταλάβω τόσα χρόνια ποια είναι η ενέργεια που απελευθερώνεται όταν κάτι συμβαίνει. Και που πολλές φορές το αξιολογούμε σαν «καλό» ή «κακό».

Εδώ θα προσπαθήσω να κατανοήσω τη δύναμη καταστροφής και που τις περισσότερες φορές- προερχόμενη από τον ίδιο μας τον εαυτό- δεν την καταλαβαίνουμε και ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες. Υπάρχει  μαύρη μαγεία; ή έτσι ονομάζουμε ό,τι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε και που αποκλείουμε να το έχουμε εμείς δημιουργήσει; Τι είναι τελικά η μαγεία ; Γιατί με φοβίζει τόσο; Έρχεται από έξω με στόχο τον εαυτό μας ή από μέσα μας; Μπορεί από αρνητική δύναμη να γίνει θετική; να αλλάξει η κακοτυχία σε καλοτυχία;

Διαβάζοντας την παραπάνω ιστορία, συμπεραίνω ότι οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες σε συνδυασμό με την χρόνια αναμονή, μπορεί να είναι «μαγεία». Σε δένουν και φέρνουν την αποτυχία. Αυτοί οι δύο άνθρωποι προχώρησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν και να κερδίσουν τη ζωή τους όπως την ονειρεύτηκαν. Ήταν δεμένοι και το είχαν ξεχάσει. Βλέπουμε στην ιστορία μας πως όλα συνδέονται και με το φόβο. Υπάρχει φόβος για το άγνωστο αλλά και για το γνωστό, θα έλεγα. Ο αποστολέας του γράμματος αποφάσισε να μην γίνει αμέσως γνωστός στον παραλήπτη, για να σπάσει τη ρουτίνα και να δώσει μία μικρή έκπληξη. Ήθελε να κάνει τη διαφορά. Όντως, αυτό έδωσε χαρά στον παραλήπτη που όμως δεν θέλησε να ανακαλύψει τον «άγνωστο» αποστολέα. Έκλεισε τα μάτια του και δεν ήθελε να δει. Δεν υποψιάστηκε καν ότι αυτό που έψαχνε ήταν εκεί.

Όμως δεν συμβαίνει αυτό και στις ζωές μας; Από φόβο και μόνο κλείνουμε τις αισθήσεις μας και αρνούμαστε το καινούργιο, το άγνωστο. Αυτό που πολλές φορές έχουμε ανάγκη ή χρειαζόμαστε είναι δίπλα μας λίγο διαφορετικό από ότι το φανταζόμαστε και δεν το βλέπουμε. Δεν είμαστε ανοικτοί στο διαφορετικό. Σε αυτό που δεν γνωρίζουμε. Κι όμως είναι δίπλα μας με άλλη μορφή και μας μπερδεύει.

Απογοητευμένοι λοιπόν και οι δύο νέοι αποφάσισαν να ζήσουν ξεχωριστά. Κάποια στιγμή, ο νέος της ιστορίας φαίνεται να κατάλαβε ότι στο τετράδιο  βρίσκεται αυτό που περίμενε. Και άρχισε να ψάχνει. Μάλλον θέλησε να αποδεσμευτεί και να προχωρήσει στη ζωή του, να βρει τη χαμένη του δύναμη ή μάλλον πιο σωστά να λύσει τα μάγια που ο ίδιος είχε κάνει στον εαυτό του. Και αυτό έγινε «ως δια μαγείας». Τα έλυσε και απελευθέρωσε από τα δεσμά και την κοπέλα. Εκπλήρωσαν τις επιθυμίες τους και μετέτρεψαν την αρνητική μαγεία σε θετική .

Ποτέ πριν μία τόσο απλή ιστορία δεν με έφερε τόσο κοντά σε σκέψεις και συνδέσεις με τη μαγεία, ποτέ ξανά δεν είχα έρθει τόσο κοντά να δω πόση δύναμη έχει ο άνθρωπος και ότι ο ίδιος ευθύνεται και για τα αρνητικά που συμβαίνουν αλλά και για τα θετικά. Πολύ περισσότερο δεν είχα καταλάβει ότι η ίδια αρνητική δύναμη μπορεί να μετατραπεί σε θετική και να είναι η λύση.

MarilynΔείτε εδώ όλα τα άρθρα της…


facebook

 

Σχετικό άρθρο

Η υπομονή ενός γράμματος

4 σκέψεις σχετικά με το “Μαγεία: δύναμη που έρχεται από έξω ή ενέργεια που κρύβεται μέσα μας;

  1. Aνάλυση ψυχολογικών διαστάσεων! Η μαύρη μαγεία, έστω και με καθυστέρηση 12 ετών έπεσε και έμεινε το πέπλο της μαγείας που λείπει από τις ζωές μας! Αυτό που θέλουμε να μας γητέψει! Σε ευχαριστώ Μarilyn για την προσέγγιση της συναισθηματικής πλευράς του άρθρου μου!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Γεια σου Marilyn! μου άρεσαν οι συνδέσεις σου. Θα ήθελα κάποια στιγμή να διαβάσω μία ιστορία σου με δικές σου επιθυμίες….
    \

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Manoli γεια σου. Σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο αίτημά σου το συντομότερο.

      Μου αρέσει!

Πείτε τη γνώμη σας!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.