Personal Training, ποια τα οφέλη και τα αποτελέσματα, μας απαντά ο γυμναστής Άγγελος Παπακωνσταντίνου.

Γράφει ο Γιώργος Πατσιλίβας

ptΑκούμε συχνά στην εποχή μας διάφορες εκφράσεις και λέξεις που μας φαίνονται οικείες αλλά  δεν γνωρίζουμε και τόσα πολλά. Το personal training στη γυμναστική είναι μία τέτοια περίπτωση και θα προσεγγίσουμε το θέμα με τον Άγγελο Παπακωνσταντίνου ο οποίος είναι γυμναστής (απόφοιτος ΤΕΦΑΑ) και βοηθός φυσικοθεραπευτή.

Άγγελε θέλω δύο λόγια για σένα. Πότε γεννήθηκες και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό.

Καταρχήν σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Γεννήθηκα το 1977 στην Αθήνα και τα πρώτα μου χρόνια τα πέρασα στο εξωτερικό σε διάφορες χώρες, λόγω της εργασίας του πατέρα μου. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησα με κολύμβηση, μετά από προτροπή των γονιών μου, όπου ασχολήθηκα 21 συνεχόμενα χρόνια φτάνοντας μέχρι τον πρωταθλητισμό, με διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες στο εξωτερικό με την ομάδα του Ηλυσιακού. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν ήταν ευνοικές και σταμάτησα σχετικά μικρός τον πρωταθλητισμό. Αργότερα και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου συνεχίζω να γυμνάζομαι, κυρίως με τρέξιμο και βάρη. Αγαπώ τον αθλητισμό και τη γυμναστική.

pter

Τι είναι το personal training;

Πόσο ευεργετική είναι η γυμναστική σε κάθε άνθρωπο είναι γνωστό.Το personal training είναι η εκγύμναση ενός προσώπου με την καθοδήγηση από έναν ειδικό επαγγελματία γυμναστή, στο χώρο του, σε οποιοδήποτε γυμναστήριο ή στη φύση. Αυτό επιφέρει πολλά θετικά στοιχεία στον αθλούμενο με απτά αποτελέσματα.

Ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθείται και ποια τα πλεονεκτήματά του;

Αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, την ηλικία του, το βάρος του, τους στόχους που βάζουμε και τον χρόνο που μπορεί να αφιερώσει. Ξεκινάμε με διατροφή (όχι αυστηρή δίαιτα, αν υπάρχει λόγος ζητάμε τη βοήθεια διαιτολόγου). Ευέλικτο πρόγραμμα γυμναστικής που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, ανάλογα με την πρόοδο. Ιστορικό και στατιστικά στοιχεία όλης της πορείας του αθλούμενου κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Σωστή καθοδήγηση για την ορθή εκτέλεση των προγραμμάτων και των ασκήσεων. Δεν γίνονται άσκοπες και λανθασμένες κινήσεις, αποφεύγονται οδυνηροί τραυματισμοί. Σε περίπτωση παλαιού τραυματισμού γίνεται σύντομη και σωστή αποκατάσταση (όχι θεραπεία, μόνο φυσικοθεραπευτής), αρκεί να είναι ειδικευμένος ο personal trainer. Εάν υπάρχουν σχετικά προβλήματα υγείας ζητούνται εξετάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν με τις ανάλογες κατευθύνσεις. Επίσης προτείνεται κατάλληλος ρουχισμός.

Αγαπητέ Άγγελε ποια είναι τα ορατά οφέλη και αποτελέσματα στον ασκούμενο:

Με τη σύμπραξή του υπάρχει -σχετικά σύντομα- σίγουρη επιτυχία των στόχων που θέτονται και μάλιστα χωρίς σκευάσματα. Πολύ καλή φυσική κατάσταση του σώματος χωρίς τραυματισμούς, λιγότερα ή καθόλου φάρμακα για διάφορες παθήσεις που σχετίζονται. Ανάταση της ψυχολογίας και της αυτοεκτίμησης. Δεν ξοδεύει περιττό χρόνο, το προγραμματίζει όποτε αυτός επιθυμεί. Αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα συνδρομής σε γυμναστήριο, γίνεται και στο χώρο του με απλά όργανα, όπως μπάλα και λίγα βαράκια. Επίσης μπαίνει σε ένα ρυθμό και μπορεί να συνεχίσει μόνος μετά από ένα σημείο εάν το επιθυμεί. Γενικά μπορώ να πω ότι ζει καλύτερα!

Το κόστος ώστε κάποιος να επιλέξει το personal training είναι υψηλό; Διότι υπάρχει μία τέτοια εντύπωση.

Αν κάποιος επιλέξει μία καλή συνδρομή σε ένα γυμναστήριο και το αντιπαραθέσεις με το personal training, το κόστος είναι περίπου το ίδιο και εξαρτάται από τη συχνότητα και τις απαιτήσεις του κάθε ανθρώπου. Τα οφέλη όμως της προσωπικής προπόνησης είναι σαφώς μεγαλύτερα και σε σύγκριση με τις παροχές θεωρώ πως είναι οικονομικότερο.

Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά σου.

Γιώργος ΠατσιλίβαςΔείτε εδώ όλα τα άρθρα του…


facebook

 

 

Για περισσότερο personal training επικοινωνήστε με τον Άγγελο Παπακωνσταντίνου στο 698 450 7242.

Advertisements

Πείτε τη γνώμη σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s