Η ΤΕΧΝΗ

Τέχνη

Γράφει ο monomiafora

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσιλίβας

Τέχνη

Εν γένει η τελειότητα είναι υποκειμενική από τη φύση της, καθώς είναι μια έννοια που βασίζεται στην αντίληψη  που έχει ο κάθε άνθρωπος για τα πράγματα. Όλα εξαρτώνται από τη μορφή  που θα της δώσει ο κάθε άνθρωπος. Η κατοχή της τελειότητας σε οποιαδήποτε μορφή δίνει στον κάτοχο της την ευκαιρία για μια ατελείωτη μάχη με την αδιαφορία. Αντιθέτως το κυνήγι αυτής γίνεται έμπνευση, εν μέσω του νοήματος που αποκτά η ματαιότητα της ύπαρξης των ανθρώπων, από τη διάθεση τους να φτάσουν το άπιαστο τέλειο.

θα έλεγα δίνοντας τόση αξία  στην έννοια της τελειότητας ώστε να καθίσταται άπιαστη, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες να βγει από μέσα μας αυτό που ονομάζουμε τέχνη . Αντίθετα η ταύτιση της τελειότητας με εφικτές και μετρήσιμες μορφές, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να γεννηθεί νόημα και να δημιουργηθεί τέχνη.

Τι είναι λοιπόν η τέχνη; Θα έλεγα είναι η ενσάρκωση αυτών  των συναισθημάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά από μια πράξη ασυναίσθητης αγάπης ενός ατόμου προς το άπιαστο τέλειο, που ο ίδιος έφτιαξε… τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν μετά από μία πράξη αγάπης προς το όνειρό του. Είναι τα όνειρα λοιπόν, που μπορούν να πυροδοτήσουν μια έκρηξη έμπνευσης, κάθε φορά που έρχονται σε επαφή και συγκριτικά αντιμέτωπα με οποιαδήποτε ατελή στιγμή της ζωής μας. Η επαφή των ονείρων και της ατελούς πραγματικότητας, θα χρωματίσει τα αρχικά συναισθήματα, με το χρώμα που παράγει η προσωπικότητα κάθε ατόμου σαν καταλυτικός παράγοντας, την στιγμή που έρχεται αντιμέτωπος με το άπιαστο όνειρο… με τον τέλειο εαυτό του. Κάθε αποτύπωση λοιπόν των έγχρωμων αυτών συναισθημάτων, με οποιονδήποτε τρόπο και μέσον, σημαίνει και τη γέννηση ενός νέου έργου τέχνης. Κι ύστερα όλες αυτές οι ζωγραφιές και τα κείμενα και τα τραγούδια  και τα θεατρικά, δεν είναι παρά  τα αποτυπώματα των συναισθημάτων ενός ονειροπόλου ανθρώπου. Είναι η τέχνη που γεννήθηκε από τη χαρά και το πόνο του, τη στιγμή που ερωτεύτηκε το όνειρο.

Όλοι μπορούν να γίνουν καλλιτέχνες γιατί όλοι μπορούν να ονειρευτούν… Από εκεί και πέρα είναι έρωτας. Ένας έρωτας σαν όλους τους άλλους .

facebook

 

 

monomiafora ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Advertisements

Πείτε τη γνώμη σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s