Ο Charly H. Fox στα decks του Lifonomy! Όταν η μουσική παραγωγή μιλάει στην καρδιά μας!

Γράφει ο Γιώργος Πατσιλίβας

chf1Αν τον φυσικό κόσμο τον αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις, η μουσική είναι αυτή που τις διεγείρει και τις πολλαπλασιάζει, ταξιδεύοντάς μας σε μέρη που πολλές φορές δεν φανταζόμαστε! Ο Charly H. Fox (Προκόπης Γεωργακόπουλος) ενεργοποιεί όλες αυτές τις αισθήσεις με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως πλούσιο ταλέντο, μουσικές γνώσεις, πάθος, εμπειρίες, που είναι απαραίτητα συστατικά για έναν dj και αξιόλογο μουσικό παραγωγό, που πηγάζουν όμως από την υπέρμετρη αγάπη του για τη μουσική και συνδυάζονται με δουλειά πάνω σε μουσικά κομμάτια, δράση ως προς την ανάδειξη καλλιτεχνών και φυσικά επιδίωξη για αληθινή ψυχαγωγία του κοινού που παρακολουθεί τα events του!

Προκόπη χαίρομαι πολύ που σε έχουμε στο Lifonomy!  Πώς επινόησες το «Charly H. Fox»;
Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Προέκυψε από το χόμπι μου του (νόμιμου) ραδιοερασιτέχνη. Στην γλώσσα-Κώδικα που χρησιμοποιούμε λοιπόν αυτά είναι τα αρχικά του διακριτικού μου.

chf4

Πόσο έχει αλλάξει η ιδιότητα του «dj» τα τελευταία 20-30 χρόνια;
Όλα άλλαξαν αλλά δυστυχώς όχι προς το καλύτερο. Παλιά έπρεπε να έχεις δεξιότητες, να ενημερώνεσαι καθημερινά από τα δισκοπωλεία, μιας και δεν υπήρχαν τρόποι άλλοι όπως πχ. το ίντερνετ, να αφιερώνεις σχεδόν το 60% των μεροκάματων σου για αγορές δίσκων, τους οποίους κουβάλαγες στα μαγαζιά που έπαιζες με φόβο μήπως χαλάσεις κάποιον από αυτούς. Τώρα όποιος θέλει, με 300 ευρώ παίρνει ένα Laptop και ένα controller, κατεβάζει ένα κάρο τραγούδια από το ίντερνετ δωρεάν και άμεσα συστήνεται ως ο νέος dj της πόλης. Δεξιότητες δεν χρειάζονται αφού έχει το sync για να τον ξελασπώνει στις αλλαγές. Παλιά λοιπόν ήθελαν ένα dj γνώστη της μουσικής και τεχνίτη, τώρα θέλουν PR-dj που να παίρνει 20 ευρώ ή και τίποτα και πίστεψε με υπάρχουν πολλοί!

Πού μεγάλωσες και ποιες οι σπουδές σου;
Στην Τρίπολη. Στα 18 έφυγα στην Αθήνα και σπούδασα Ηχοληψία και Μουσική Παραγωγή στην Panavision. Εποχές βέβαια που ο ήχος ήταν ακόμα αναλογικός… Μετά το στρατό πήγα στην Κέρκυρα σε έναν φίλο που είχε όλες τις απαραίτητες γνώσεις, πήρα τα manuals και συνέχισα τη μελέτη και επέκτεινα τις γνώσεις μου και στο ψηφιακό κομμάτι.

Τι άλλο πράττεις ώστε να ενισχύεις αυτό που κάνεις;
Φυσικά δεν έμεινα μόνο στις σπουδές. Η καθημερινή ενημέρωση των τάσεων της μόδας, η συνεχής αναβάθμιση software και υλικού είναι μονόδρομος, δεν μπορείς να μείνεις πίσω ούτε ένα μήνα, οι ρυθμοί είναι ραγδαίοι και η μουσική καλπάζει.

chf8

Τι σε ώθησε στη μουσική;
Από τα έξι μου θυμάμαι την αγάπη που είχα για την μουσική και για τα ηλεκτρονικά της εποχής, μου άρεσε να κατασκευάζω διάφορες ηλεκτρονικές μηχανές και να πειραματίζομαι, έστηνα ραδιοφωνικούς σταθμούς (διατήρησα παράνομο σταθμό μέχρι το 1989), φωτορυθμικά, ειδικά ότι είχε σχέση με τη μουσική! Αμέσως μετά άρχισα να κάνω εκπομπές σε μεγάλα ραδιόφωνα και ταυτόχρονα να παίζω σε τοπικά μαγαζιά σε εβδομαδιαία βάση, Παρασκευή και Σαββάτο δηλαδή που δεν είχα σχολείο.

Το ξεκίνημα εντυπωσιακό. Εκπομπές, dj, remixes, production. Πώς τα κατάφερες;
Ναι, έκανα εκπομπές σε όλους τους μεγάλους τοπικούς σταθμούς της εποχής, Horizon, Flash, DRT με ευθύνη στην ηχοληψία, το σπικάζ, τις μουσικές επιλογές, με ενημέρωση του κοινού από τα παγκόσμια charts και το διεθνές billboard. Παράλληλα ήμουν dj στο Graffity και το Vertigo, δημοφιλή clubs τότε, αργότερα πήγα στην Αθήνα όπου βρέθηκα στη μεσημεριανή ζώνη του TOP FM.

chf10

Να υποθέσω ότι όλα αυτά σε επηρέασαν στη συνέχεια…
Σίγουρα, γύρισα πίσω στον τόπο μου με εφόδια. Πειραματίστηκα με τη δική μου μουσική φαντασία, πιο έτοιμος πλέον, ξεκίνησα να γράφω δική μου μουσική.

Σε ποια είδη;
Ηλεκτρονική (που ήταν στα σπάργανα στην Ελλάδα), progressive, electro, tribal ακόμα και Drum&Bass δοκιμάζοντας την απήχηση που είχε στον κόσμο.

Κάποια συγκεκριμένα βήματα και συνεργασίες;
Το 2006 μπήκε στη συλλογή “Electricity” του Νίκου Βουτούρα της Energy Records, το κομμάτι “musica electronica”. Αρκετές συνεργασίες με καλλιτέχνες τόσο στο εσωτερικό τοπίο όσο και στο εξωτερικό [Antoine Clamaran, Julia Messenger, Kevin Sunray, Energy DeeJays, Dj Gogo, Mario Ochoa, Lulu Hughes, Bartosz Brenes, Alex Roque,Tina Riobo, Otherview, Ian Osborn & Nikola Franqual], ενώ συνέχισα να παράγω μουσική σε labels του εξωτερικού. Επίσης είμαι Kick Starter για πολλούς.

chf7

UNLOVE Recordings…
Παράλληλα με τα παραπάνω, ασχολήθηκα με το digital label του Kevin Sunray, την UNLOVE Recordings, μέσα από την οποία προωθούσαμε δουλειές δικές μας αλλά και άλλων καλλιτεχνών όπως Jon Gurd, Stevie R, Rizon, Dj Fist, Mr Magneto, The Attic, Playmen, Chris Laywer, Consoul Trainin, Ketjak και άλλους πολλούς. Τελικά λόγω φορολογικών δυσκολιών και της αυξανόμενης πειρατείας, η εταιρεία έκλεισε…

Καλύτερη στιγμή μέχρι σήμερα;
Chicago Stone Lotus το 2010. Εκπληκτικό party με εμένα στα decks!
Το απώγειο!!!

Τώρα;
Συνεχίζω την παραγωγή -λόγω της εποχής δεν διανέμω μουσική, η κρίση είναι τεράστια- και βέβαια parties!

Ποιο είναι το νόημα της μουσικής;
Ο καθένας βγάζει το δικό του νόημα μέσω της μουσικής με τη δική του ταυτότητα. Η μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα, μπορεί να σε κάνει να δακρύσεις, ακόμα και αν δεν είναι στην (εθνική) γλώσσα σου ή δεν έχει φωνητικά…

Μελλοντικά πλάνα;
Έχει αλλάξει ο τρόπος, ο κόσμος καθοδηγείται, ετοιμάζω λοιπόν μαζί με τους συνεργάτες μου ένα καινούργιο project που θα αλλάξει αυτά τα δεδομένα!

chf

Πετυχημένος καλλιτέχνης;
Σίγουρα δεν είναι αυτός που έχει τα περισσότερα likes και followers, αλλά τους περισσότερους μουσικούς ακόλουθους που απολαμβάνουν τη μουσική, επιστρέφοντας έτσι με ένα reset στην αρχή, εκεί που ήταν κάποτε… Η μουσική είναι έκφραση συναισθημάτων και είναι τελείως διαφορετική από αυτό το εμπορικό κομμάτι της που ζούμε σήμερα.

Έχεις τις απαιτούμενες υποδομές για να δουλέψεις όπως εσύ θες;
Studio για μουσική και video παραγωγή πλήρως εξοπλισμένο και το μόνο που λείπει αυτή τη στιγμή είναι η ανάφλεξη, προτιμώ να περιμένω τη στιγμή και τη διάθεση…

chf9Με τι άλλο ασχολείσαι;
Free lancer με τα wireless networks, συστήματα ασφαλείας, web development…

Το νόημα της ζωής;
Να θες να ζεις…

Γνώμη για:
το τσιγάρο: Μετά από 22 χρόνια καπνιστής απλά το σιχαίνομαι
το ποτό: Παν μέτρον άριστον
τα ναρκωτικά: Μόνο αν ονομάζεται μουσική
την αγάπη: Το νόημα της ζωής
τη φιλία: Σπάνια και απαραίτητη, μόνος σου δεν μπορείς να πορευτείς πουθενά
τη Θρησκεία και Πίστη: Ναι, αλλά όχι αυτό που μας έχουν υποδείξει, ο Άνθρωπος είναι ένα ταπεινό ον μπροστά σε όλο αυτό…

chf12

Έκφραση που σε χαρακτηρίζει…
Αν θες κάτι πάρα πολύ θα γίνει!

Τι έχεις πάρει από τον κόσμο της μουσικής;
Αγάπη και υποστήριξη από κόσμο που δεν περίμενα, ανέλπιστα! Και από σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής, όχι αναμενόμενους…

Πικρίες;
Είμαι αρκετά επικοινωνιακός και κοινωνικός, μέσα από τις συναναστροφές έτυχαν άνθρωποι που βοήθησα καθοριστικά, παρόλα αυτά δεν μου είπαν ποτέ τίποτα, ούτε καν ευχαριστώ… Τη δέχομαι όμως αυτή την κατάσταση γιατί με προστατεύει, διότι ποτέ δεν είχα δόλο…

Θα το ξαναέκανες;
Ναι γιατί το αγαπάω αυτό που κάνω. Ξεχνάω ότι υπάρχει κούραση, δεν έγραψα ποτέ ένα τραγούδι για να γίνει #1.

Μεγαλύτερες αξίες…
Ανθρωπιά, φιλότιμο, εθελοντισμός.

Γάμος…
[γέλια] Ετικέτα… Αν υπάρχει αγάπη σε ολοκληρώνει!

Έρωτας…
Οξυγόνο της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις του, θέλεις να τον ξαναζήσεις πολλές φορές!

chf5

Προκόπη σε ευχαριστώ για την συνέντευξη που μας παραχώρησες στο Lifonomy! Εύχομαι να συνεχίσεις με απόλυτη επιτυχία τον δρόμο που διανύεις εδώ και 25 χρόνια!

Το πάθος του για τη μουσική είναι ένα χαρακτηριστικό που το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα μαζί του. Παλιό σκαρί dj, θα βρει τον τρόπο να παίξει μουσική ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες! Ένας άνθρωπος σημαντικός και αναγκαίος στο μουσικό μύλο της σύγχρονης εποχής, εύστροφος και ταπεινός, το μόνο κριτήριο που θέτει για συνεργασία με οποιονδήποτε καλλιτέχνη είναι να μοιράζεται στον ίδιο βαθμό με αυτόν τη λατρεία για τη μουσική!

chf2

Γιώργος ΠατσιλίβαςΔείτε εδώ όλα τα άρθρα του…


facebook

 


official site: http://www.charlyfox.com
facebook page: https://www.facebook.com/charlyhfox
twitter: http://twitter.com/CharlyHFox
youtube: http://www.youtube.com/user/charlyhfox
beatport: http://www.beatport.com/artist/charly-h-fox/43952

Advertisements

Πείτε τη γνώμη σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s