Δοκιμάσαμε καφέ και λουκουμάδες όλο… λουκουμέλι!

Γράφει ο Γιώργος Πατσιλίβας

λουκουμέλι5Μέσα στις τόσες δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας, ευχάριστα μικρά διαλείμματα είναι απαραίτητα. Περαστικός λοιπόν από την Καλλιθέα βρέθηκα στο «λουκουμέλι» για ένα καφέ στο χέρι και κατέληξα να καθίσω σε ένα χαρωπό τραπεζάκι και να δοκιμάσω πεντανόστιμους λουκουμάδες με ένα μόνο δίλημμα: να βάλω μέλι ή σοκολάτα; Έτσι μίλησα με την Έφη, που μαζί με τον άντρα της τον Γρηγόρη φροντίζουν ώστε η γευστική μας επιλογή να γίνει απολαυστική!

Έφη πραγματικά πολύ νόστιμοι οι λουκουμάδες, πες μου μυστικά!

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο και το Lifonomy! Καταρχήν δεν δουλεύουμε μηχανή αλλά το σπιτικό κουτάλι που «αρπάζει» το μίγμα, δίνει την αίσθηση πως οι λουκουμάδες είναι του χωριού, όπως της γιαγιάς μας! Μετά η ποιότητα του λαδιού, η γρήγορη αλλαγή του, η προσοχή της θερμοκρασίας. Επίσης οι συσκευασίες αλευριού του ενός κιλού -δεν αγοράζουμε σακιά- και η μικρή ποσότητα ζύμης, που πλάθουμε κάθε φορά, έχουν ως αποτέλεσμα τη μέγιστη φρεσκάδα και γεύση από παράδοση και νοστιμιά! Στα συνοδευτικά, επιλογές από μέλι παραγωγής μας, σοκολάτα γάλακτος ή λευκή με άρωμα βανίλιας, ξηρούς καρπούς, κανέλα, μπισκότα και παγωτό.

επί τω έργω

Τι άλλο καλό προσφέρετε;

Καφέδες με φροντίδα, ροφήματα, εξαιρετικό παγωτό, φρέσκα σάντουιτς και ντόνατς, αναψυκτικά. Όλα από επιλεγμένους προμηθευτές και δοκιμασμένα προϊόντα από εμάς τους ίδιους. Επίσης κατόπιν παραγγελίας ως finger food, φτιάχνουμε λουκουμάδες με γλυκιά γεύση (σταφίδα,άχνη), με αλμυρή (ζαμπόν, τυρί, πιπεριά) και νηστίσιμους-vegan (λιαστή ντομάτα, ελιά, ρίγανη). Φυσικά βλέπουμε και την ανταπόκριση του κόσμου!

ελληνικός

Πώς το σκεφτήκατε ως ιδέα και ως όνομα;

Από τη λιχούδω, εμένα [γέλια], το 2008 είχα μια ξαφνική όρεξη για λουκουμάδες, δεν βρήκαμε πουθενά και το είχαμε συνέχεια στο μυαλό μας, από τότε πέρασε καιρός και το 2010 το φτιάξαμε! Το όνομα ήρθε από μια αγαπημένη μας φίλη που αυθόρμητα το αποκάλεσε λουκουμέλι, μας άρεσε, το βαπτίσαμε!

εσωτερικό

Παρατηρώ το χώρο και βλέπω αγάπη. Όμορφα πρασινο-φούξια τραπεζάκια και μίνι καναπέδες από παλέτες. Δένουν πολύ γλυκά μεταξύ τους…

Ίσως επειδή τα επιπλάκια είναι όλα χειροποίητα από τον άντρα μου, με τα χρώματα και την διακόσμηση δικής μου προτιμήσεως. Κριτήριο για μας είναι να αισθανόμαστε άνετα και εμείς που είμαστε πολλές ώρες, αλλά και ο πελάτης που έρχεται είτε για λίγο, είτε για να χαλαρώσει στο χώρο μας, να νιώσει ευχάριστα, όχι αποξενωμένα.

κόσμος

Αγαπημένη έκφραση; Δεν παχαίνει, ομορφαίνει!

Τότε θα κάνω και εγώ την κλασική αλλά απαραίτητη ερώτηση. Παχαίνουν οι λουκουμάδες;

Αν αποφύγεις τον τελευταίο λουκουμά… όχι [γέλια], δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχεί κάποιος για μια φορά στο τόσο! Άλλωστε όλα τα υλικά μας είναι αγνά!

με σοκολάτα και καρπούς

Με μια λέξη, τι είναι

σοκολάτα: πάθος

μέλι: οικογένεια

καφές: σοφία

λουκουμάς: επιβράβευση

καφές

Περιέγραψέ μου το λουκουμέλι…

Το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας!

μενού

Kαι για τους φίλους μας τα ζώα…

Για όποιον έχει ζωάκι, υπάρχει πρόβλεψη να μπορούν να έρθουν παρέα!

εξωτερικός χώρος

Αφού «επιβραβεύθηκα», κουβάλησα μαζί μου λίγη «σοφία» για τη συνέχεια, παίρνοντας δύναμη από την προσπάθεια δύο νέων ανθρώπων που με μεράκι δημιούργησαν μια όμορφη γωνιά…

εφη-γρηγόρης

Γιώργος ΠατσιλίβαςΔείτε εδώ όλα τα άρθρα του…


facebook

 


 

Το «λουκουμέλι» βρίσκεται Χαροκόπου 52 στην Καλλιθέα Αττικής,

Τηλέφωνο παραγγελιών: 210 95 25 100 (για πάρτυ, εκδηλώσεις, ειδικές παραγγελίες)

facebook: https://www.facebook.com/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9-806252236070559/timeline/

site: http://www.loukoumades-loukoumeli.gr/

3 σκέψεις σχετικά με το “Δοκιμάσαμε καφέ και λουκουμάδες όλο… λουκουμέλι!

  1. Βρε παιδιά τι έκπληξη ηταν αυτή με ξαφνιασατε ευχαριστα!!!!!
    πάντα τέτοια αν και λείπει ενα μέλος απο αυτή την ομορφιά….
    ΝΕΛΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Σε ευχαριστούμε Νέλλυ!!!!!!
      Οι εκπλήξεις μας αρέσουν!!! Ποιο λείπει να το προσθέσουμε!!!

      Μου αρέσει!

Πείτε τη γνώμη σας!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.