Πόσο απέχεις από τον σούπερ ήρωα;

Γράφει η Σπυριδούλα Πατσιλίβα

spiderΠοιος δεν έχει φανταστεί τον εαυτό του σαν ήρωα; Από μικρά παιδιά ονειρευόμαστε να σώζουμε τον κόσμο, να βοηθάμε τους αδύναμους, να είμαστε οι δυνατοί που δε θα μπορεί κανείς να μας κάνει κακό… να βοηθάμε τους γονείς μας όταν έχουν προβλήματα!

Άλλες φορές δε φτάνει αυτό… συνειδητοποιούμε την αδυναμία μας, νιώθουμε άτολμοι, ανήμποροι και μικροί… οι ήρωες φαντάζουν μεγάλοι!!! Επικαλούμαστε το Θεό, τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μας, ψάχνουμε να βρούμε αυτό που μας λείπει για να γίνουμε σπουδαίοι.

Όμως ποιος είπε ότι δεν είμαστε;

Όλοι οι ήρωες ήταν μικροί και αδύναμοι κάποτε… μέχρι που πήραν το φόβο τους αγκαλιά και τη μικρότητά τους και αποφάσισαν να τολμήσουν. Πήραν το ρίσκο να βγάλουν τον ήρωα που κρύβουν μέσα τους και να κάνουν σπουδαία πράγματα. Έτσι αποφάσισαν να πάρουν την προσωπική τους ευθύνη και να πράξουν όπως πραγματικά επιθυμούσαν. Διεκδίκησαν και σταμάτησαν πλέον να περιμένουν από τους άλλους.

Ο πιο σύντομος δρόμος για να επιτευχθεί αυτό είναι να απαλλαγούμε από αντιλήψεις και πεποιθήσεις που μας δένουν και μας κρατάνε μικρούς. Να απαλλαγούμε από εσωτερικές φωνές και οδηγίες που μας λένε πώς να ζήσουμε ή πώς θα έπρεπε να είμαστε. Να αποδεχτούμε «το όλον» της εικόνας μας χωρίς προκαταλήψεις και να βγάλουμε αυτό που θέλουμε προς τα έξω.

Καθημερινοί μικροί ήρωες γινόμαστε όταν σταματήσουμε να πιστεύουμε στην τέλεια και εντυπωσιακή εικόνα των σούπερ ηρώων. Όταν μπορούμε με τόλμη να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, στα θέλω μας και στις επιθυμίες μας.

Ας αφοσιωθούμε λοιπόν στο δικό μας μονοπάτι. Τα μεγάλα και σπουδαία έρχονται με πολλά μικρά καθημερινά επιτεύγματα. Συμβαίνουν πολλές φορές χωρίς προσπάθεια. Πώς γίνεται; εκεί κρύβεται η μαγεία. Ας νιώσουμε ότι είμαστε εμείς που βρισκόμαστε στο κέντρο μας, στην καρδιά μας και τότε θα συνειδητοποιήσουμε πώς να ζήσουμε την κάθε στιγμή μας και τι είναι σημαντικό να γίνει για το μέλλον μας.

Τίποτα δεν θα μας αντισταθεί…

MarilynΔείτε εδώ όλα τα άρθρα της…


facebook

Advertisements

Πείτε τη γνώμη σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s