Υπάρχουν άνθρωποι – εθελοντές που νοιάζονται για τις άπορες οικογένειες!

Γράφει ο Γιώργος Πατσιλίβας

άπορες οικογένειεςΜε σταμάτησε ευγενέστατα και με ρώτησε αν θέλω να προσφέρω. Συστήθηκε ως εθελόντρια για βοήθεια σε άπορες οικογένειες. Η δική μου απάντηση δόθηκε μετά από τις εξής ερωτήσεις μου.

————–
Πώς λαμβάνει μία άπορη οικογένεια βοήθεια;
Θα πρέπει κάποιος να μας βρει, συνήθως από το περιβάλλον της, να μας περιγράψει τις ανάγκες και φυσικά -αφού γίνει έλεγχος από εμάς- προχωράμε στην ανάλογη παροχή.

Τρόποι βοήθειας;
Πληρώνουμε φάρμακα, λογαριασμούς και δίνουμε τρόφιμα, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα που μαζεύουμε καθημερινά.

Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα σήμερα;
Δυστυχώς είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαντάζεται κάποιος που δεν έχει αυτή την ανάγκη…

Πες μου για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια αυτής της δράσης…
Έχουμε άδεια από την Εισαγγελία και το υπουργείο. Επίσης λαμβάνουμε μέρος όλοι οι εθελοντές με τα στοιχεία μας στη διαδικασία.

Η Εκκλησία σας βοηθάει;
θα ήθελα περισσότερο…

Πώς συγκεντρώνονται χρήματα, διάφορα είδη ή παρεχόμενες υπηρεσίες;
Όλοι οι εθελοντές πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα, όπου εντοπίζουμε πρόβλημα. Βρίσκουμε ανθρώπους να συμμετέχουν με λίγα ή πολλά χρήματα -ανάλογα με τη δυνατότητα τους- πάμε σε καταστήματα, δημόσιους φορείς, επιχειρήσεις και πόρτα πόρτα όταν χρειαστεί και μαζεύουμε ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας.

Ανταμοιβή για σένα;
Είναι αυτό που νιώθω κάθε φορά, την ψυχή μου γεμάτη, πως έκανα όχι μόνο οτιδήποτε μπόρεσα αλλά πολλές φορές ξεπερνάω τον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου για να προσφέρω, έστω και το ελάχιστο, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι, παραδειγματίζομαι καθημερινά από τους ανθρώπους, τη χαρά τους, το ευχαριστώ τους, το χαμόγελό τους…

αλληλεγγύη
Πήρα την απόδειξη της ελάχιστης συνεισφοράς μου και έφυγα προβληματισμένος… Βγήκα από το μικρόκοσμο της προπαγάνδας και της κρίσης και σκέφτηκα πως κάποιοι αντιμετωπίζουν αληθινά προβλήματα, τώρα, σήμερα, όχι αύριο…


Εκτός από την κρίση και την απανθρωπιά, υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται σκληρά για να σώσουν συνανθρώπους μας από την πλήρη εξαθλίωση, την πείνα, την απόλυτη φτώχεια. Η αλληλεγγύη υπάρχει γύρω μας, «φωνάζει», αρκεί να έχουμε το μυαλό μας ανοικτό. Και λίγο το ταλαίπωρο πορτοφόλι μας. Ίσως ούτε και αυτό. Τα ξεχασμένα ρούχα μας στη ντουλάπα, λίγα παιχνίδια ή πράγματα άχρηστα για μας, ίσως αποδειχτούν πολύτιμα για έναν συνάνθρωπο, ένα παιδί, το διπλανό μας, κάποιον από εμάς…

Γιώργος ΠατσιλίβαςΔείτε εδώ όλα τα άρθρα του…


facebook

 


 

Για λόγους σεμνότητας δεν θέλησε η εθελόντρια να δώσουμε τα στοιχεία του συλλόγου. Σκοπός δεν είναι η διαφήμιση και η ατομική προβολή αλλά η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Όποιος θέλει να προσφέρει μπορεί να μας στείλει προσωπικό μήνυμα και να επικοινωνήσει κάποιος εθελοντής μαζί του και πάντα υπάρχουν και άλλοι τρόποι αρωγής προς τον συνάνθρωπο, αρκεί να το θέλουμε.

 


Advertisements

Πείτε τη γνώμη σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s