«Ωδή στους Έλληνες» αφιέρωμα στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα!

Γλυπτά του ΠαρθενώναΤο Lifonomy υποστηρίζει την «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ελληνογάλλου Zorzes Katris, ένα αφιέρωμα στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και τον Αριστοτέλη.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει, στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21.00, συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής με τίτλο “ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” στο Βεάκειο Θέατρο, για την επέτειο του Αριστοτελικού έτους και την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Δήμου Πειραιά και άλλων φορέων.

Τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και ο επισκεπτόμενος τουρισμός θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μεγάλη αυτή συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Στόχος της είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Ωδή στους Έλληνες


Η “Ωδή στους Έλληνες” ως μουσικό έργο έχει δημιουργηθεί αμιγώς για Συμφωνική Ορχήστρα, Μικτή Χορωδία, Πιάνο και Synthesizers, από τον Γάλλο (Ελληνικής Καταγωγής) Μουσικοσυνθέτη Zorzes Katris. Μουσική Εκτέλεση Athens Chamber Orchestra σε διεύθυνση του Αρχιμουσικού και Συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη, υπό τη Συνοδεία της Μικτής Χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών, σε Μουσική Διδασκαλία Δημήτρη Μπουζάνη. Soloists Μανταλένα Πυλαρινού (Soprano) και Χαρά Καλατζίδου (Mezzo Soprano). Ποίηση: Ησίοδου Θεογονία (Αρχαία Ελληνικά και Νέα) Γιάννης Νικολαΐδης, Γιώργος Χρήστου.

Lifonomy Logo (website)


Την έναρξη της συναυλίας θα κηρύξει το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης
Στη Συναυλία θα παραστούν και θα χαιρετίσουν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη του ευρωπαϊκού και ελληνικού κοινοβουλίου, ερευνητές, καθώς και δημοσιογράφοι από το βρετανικό και ελληνικό τύπο.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάζει η κ. Μπάγια Αντωνοπούλου

facebook

 

 Πληροφορίες:
«ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» του Zorzes Katris, αφιέρωμα στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και τον Αριστοτέλη
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016
Έναρξη: 21:00 (είσοδος 19.30)
Bεάκειο Θέατρο Πειραιά
Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλλα, Πειραιάς
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων
www.unescopireas.gr – unescop@otenet.gr- pressunescop@gmail.com
Τηλ.: 2104967757 – 2104979797 Fax:2104944564
Διεύθυνση: Πέτρου Ράλλη 210 και Θησέως 1, Νίκαια

Advertisements

Πείτε τη γνώμη σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s