Υποκρισία με σημαία την Αριστεία

Γράφει ο Γιώργος Πατσιλίβας

και αριστεία

Άριστοι Υποκριτές βγήκαν από τα λαγούμια τους για να σηκώσουν μια σημαία που δεν αγαπούν. Άνθρωποι δήθεν άριστοι σε όλους τους τομείς της ζωής τους, που φωνασκούν λες και σηκώνουν τη σημαία της Ελλάδας κάθε μέρα, σαν να τους ανήκει η αποκλειστικότητα, μήπως και την τιμούν…

Εδώ διαλύεται η παιδεία, ο εγωισμός τούς νοιάζει που λόγω αριστείας στην επίδειξη και στην ψευτοανωτερότητα τρώγονται και ξεκατινιάζονται, παραδομένοι στη χαρά της συνεχιζόμενης υπνηλίας που διακατέχει την κοινωνία μας. Και η «αριστεία» της πνευματικότητάς τούς κάνει να μιλούν χυδαία και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για παιδάκια που απλώς δεν πήραν «Όλα Άλφα»!

Γιατί να μην μπορεί να κρατήσει τη σημαία και το φτωχό παιδάκι; Που δεν κάνει φροντιστήριο; Το παιδάκι που δεν γλείφουν οι γονείς του τους δασκάλους; Το παιδάκι που δεν γλείφουν οι καθηγητές τους γονείς του; Αφού το ζητούμενο είναι οι ίσες ευκαιρίες γιατί να μένουν πάντα καταχωνιασμένα πίσω και να παρακολουθούν τα άλλα που απλώς βαθμολογήθηκαν παραπάνω; Μιλάμε για παιδιά δημοτικού, όλα άριστα παίρνουν!

Αριστεία και σχολείο

Και καλά, δεν έχουμε να ασχοληθούμε με άλλα σοβαρά θέματα, δεν υπάρχουν αληθινά προβλήματα; Ποιος θα είναι σημαιοφόρος του δημοτικού μας μάρανε. Γραμμένη την έχουν την παρέλαση… και οι πολιτικοί και οι γονείς και οι μαθητές. Πιο πολύ αγαπάει την πατρίδα του ο «καλύτερος» μαθητής ενός συγκεκριμένου δασκάλου;

Γιατί λοιπόν να μην μπορεί να κρατήσει τη σημαία ένα παιδί με αυτισμό ή με δυσλεξία; Ο Κολοκοτρώνης δηλαδή δεν θα γινόταν ποτέ σημαιοφόρος με αυτήν τη λογική… μην τρελαθούμε!

Σοβαρότητα και κοινωνική ωριμότητα χρειάζεται και σημαιοφόροι στο ήθος και την πρωτοβουλία. Και είναι αναγκαίο να το πράξουμε όλοι οι πολίτες, ο καθένας από το πόστο του χωρίς διορισμένους σημαιοφόρους. Άλλωστε στη Δημοκρατία όλοι οι άνθρωποι, τουλάχιστον στην αρχή της ζωής τους, πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί η αριστεία με -όσο το δυνατόν- αντικειμενικό τρόπο. Και η αριστεία δεν σταματάει ποτέ, δεν κατακτάται μια φορά και τέλος, είναι μια προσπάθεια πολύπλευρη και αέναη. Και φυσικά να ακολουθεί η αξιοκρατία που τόσο ταλαιπωρείται στην πατρίδα μας!

Οι πραγματικά άριστοι ίσως δεν έγιναν σημαιοφόροι ούτε πρωθυπουργοί αλλά άφησαν ΕΡΓΟ.

Γιώργος ΠατσιλίβαςΔείτε εδώ όλα τα άρθρα του…

Lifonomy Logo (website)facebook

Advertisements

Πείτε τη γνώμη σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close